Utbud friskvård/rehab

För bokning ring oss på

Telefon 0731-57 93 50

Välkomna!    

UTBUD FRISKVÅRD/REHAB

HUNDSIM

 

Välkommen att simträna din hund. Det är en bra och avlastande motion både som förebyggande friskvård och i rehab syfte. Vi erbjuder en stor och rejäl pool med jet-stream där hunden har gott om plats att simma. Hunden kan simma med flytväst i koppel eller utan hjälpmedel om den är simvan. Det finns en ramp ner i vattnet så att hunden kan komma lugnt ner i vattnet. Hundsim är bra att bygga upp muskulaturen inför tävling, jakt och dyligt. Även efter operationer och konservativ behandling, vid ledproblem är det ett bra sätt att skonsamt bygga upp muskler och leder.

Det är dessutom ett fantastiskt bra viktminskningssätt.

Framför allt är det ett väldigt roligt sätt att må bra på!

MEDISINSK LASER

 

Lasern är ett fantastiskt hjälpmedel när det gäller att behandla och smärtlindra stela och ömmande muskler och leder. Den ökar genomblödning och cirkulation vilket främjar läkning och borttransportering av slaggprodukter.

Artros, sträckningar, muskelbristning, senskador är exempel på tillstånd som med fördel behandlas av laser.

Även svårläkta sår och inflammerade analsäckar är problem där laser kommer till nytta.

 

VIBBRATIONSTERAPI

 

Vibbrationsterpi används som avslappning vid låga frekvenser, t.ex efter ett motionspass i poolen som nedvarvning/återhämtning.

Vibben är även effektiv som muskelbyggande, stärkande träning. Smärtlindrande, avslappnande och uppbyggande behandling.

FYSIOTERAPI

 

Vi går tillsammans igenom hundens muskler och leder, rörelsemönster och funktion. Beroende på vad för typ av hund det är och vad den används för, eventuell skada osv, lägger vi upp träningsförslag. Observera att endast veterinär kan och får ställa diagnos.

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED